Hoofdsponsor van Appelpop

TIEL – Uitzendbureau Rivierenland is in september hoofdsponsor van de 26ste editie van Appelpop.

Het sponsorcontract werd vorige maand getekend door uitzendbureau-eigenaar Janet Meier en Appelpop-voorzitter Kees van Keulen. Voor Meier gaat een droom in vervulling. “Ik ben geboren in deze regio en ben hier het grootste deel van mijn leven woonachtig geweest. Vroeger dacht ik vaak: sponsor worden van Appelpop, dat wil ik graag nog eens doen.”

Uitzendbureau Rivierenland werd in 2013 opgericht. Meier (1966) had er toen meer dan vijfentwintig jaar als werknemer op zitten waarin ze onder meer werkte als vestigingsmanager van een landelijk opererend uitzendbureau. Bij de start van haar bedrijf – midden in de economische crisis – had ze een duidelijk doel voor ogen. “Dichter bij zowel de klant als de uitzendkracht staan. Ongetwijfeld zal elk uitzendbureau hetzelfde zeggen, maar wij zoeken échte win-winsituaties. We motiveren uitzendkrachten door hen ervan te overtuigen dat we het echt samen moeten doen. Is een uitzendkracht tevreden met het bureau dat hem uitzendt, dan profiteert ook de opdrachtgever hiervan.”

Meedenken met de opdrachtgever typeert het jonge uitzendbureau. “Oplossingen zoeken die soms net iets minder voor de hand liggen, maar die de klant wel verder helpen. Laatst had ik een bedrijf dat op zoek was naar drie krachten voor specialistisch schoonmaakwerk. Toen hebben we voorgesteld om dat werk te laten doen door ervaren schoonmakers die al in het bedrijf werkzaam zijn. Hun plekken werden vervolgens ingenomen door ‘gewone’ schoonmakers uit onze bestanden met kandidaten.”

Gewoon. Anders.

Uitzendbureau Rivierenland profileert zich als ‘Gewoon. Anders’. “We staan met de poten in de klei en houden van niet-lullen-maar-poetsen. Daarnaast merken we dat onze eigen leeftijden, veelal 50-plus, in ons voordeel werken. Levenservaring en mensenkennis zijn onontbeerlijk om kandidaten en klanten optimaal te matchen. En ja, kom je ons kantoor aan de Dodewaardlaan binnen, dan ontmoet je collega’s die wars zijn van opsmuk – we gaan heel casual gekleed. En het mooie is: dat weet men in deze regio enorm te waarderen. Waarin we anders zijn? Ik denk dat we echt in het DNA van een bedrijf kruipen om de cultuur te kennen, te kijken waar de problemen liggen en wat er werkelijk nodig is. Soms is de gevraagde functie niet de oplossing, kijk naar het voorbeeld van de schoonmakers.”

Uitzendbureau Rivierenland lanceerde deze week zijn nieuwe website: www.uitzendbureau-rivierenland.nl. Nieuw is ook dat Van Keulen bij het uitzendbureau in dienst is getreden als relatiebeheerder. “Toevallig is hij uit hetzelfde geboortejaar en hebben we allebei dezelfde commerciële hbo-opleiding gevolgd”, lacht Meier. “Wat Kees zo interessant maakt is dat hij in Tiel over een enorm netwerk beschikt.”